Veelgestelde vragen

 • Markthal goed toegankelijk voor bezoekers in rolstoel?
  Bezoekers in rolstoel kunnen de Markthalvloer d.m.v. de draaideuren of middelste schuifdeuren goed betreden. Via de parkeergarage kunnen zij met de lift de beursvloer bereiken. Veel horecagelegenheden met een bovenetage zijn vanaf hun balkon bereikbaar voor bezoekers in rolstoel. Met de lift gaat u dan naar de 1e etage. Helaas zijn de terrassen op de kramen niet toegankelijk omdat zij alleen een trap beschikbaar hebben.
 • Zijn honden toegestaan in de Markthal?
  Ja, mits ze zijn aangelijnd, en op verantwoordelijkheid van de begeleider.
 • Wat zijn de openingstijden van de Markthal?
  Voor een actueel overzicht van de openingstijden klikt u hier. Op deze pagina staan ook de openingstijden tijdens de feestdagen vermeld.
  De reguliere openingstijden zijn maandag t/m donderdag en zaterdag van 10.00 tot 20.00, vrijdag van 10.00 tot 21.00, zondag van 12.00 tot 18.00. Op feestdagen zullen er afwijkende openingstijden worden gehanteerd. Ook bij evenementen kan er afgeweken worden van de reguliere openingstijden.
  De restaurants in de plinten (zijwanden) van de Markthal hanteren andere openingstijden. 
 • Wat is het adres van de Markthal?
  Ds. Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ ROTTERDAM
 • Zijn de liften bereikbaar met een rolstoel?
  Ja, de liften welke de verdiepingen -4 t/m 1 ontsluiten zijn bereikbaar met een rolstoel. De marktvloer is daardoor vanuit de parkeergarage goed te bereiken. Ook de verschillende etages van de tijdtrap zijn hierdoor te bereiken.
 • Is er een toilet voor mindervaliden?
  Ja, er is een toilet voor mindervaliden aanwezig op verdieping -1. Bekijk voor meer informatie de ondernemerspagina van Vendor Washrooms.
 • Waar kan ik mijn fiets stallen?
  Tussen station Blaak en de Markthal is een grote verdiepte fietsenstalling.
 • Wat voor horecagelegenheden bevinden zich in de Markthal?
  Onder “Markt & Horeca” vindt u alle ondernemers die een plekje hebben in de Markthal.
 • Zijn er (vergader)ruimtes te huur?
  Nee, er zijn geen vergaderruimtes te huur. 
  Wel bieden diverse horeca ondernemingen de mogelijkheid om bijeenkomsten of evenementen te organiseren. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen via https://markthal.klepierre.nl/Plattegrond en klik door op Horeca.
 • Waar kan ik parkeren?
  Parkeergarage onder de Markthal
  De parkeergarage onder de Markthal is in beheer van de firma Interparking. Voor alle informatie over deze parkeergarage zoals bijv. de tarieven, inrijhoogte, aantal oplaadpunten etc, verwijzen wij u graag door naar de website van Interparking: parkeren onder de Markthal

  Parkeren rondom de Markthal

  De parkeervakken rondom de Markthal zijn in beheer van de gemeente. Hiervoor gelden dan ook de voorwaarden die de gemeente Rotterdam heeft vastgesteld.
  Bekijk de website van de gemeente voor verdere informatie: parkeren in Rotterdam

  Touringcars parkeren
  Voor touringcars zijn in de binnenstad van Rotterdam speciale parkeerplaatsen. Deze vindt u op de volgende locaties:
 • Blaak, 3 plaatsen bij het Maritiem Museum;
 • Boompjeskade, 3 plaatsen bij op- en afrit;
 • Mariniershof, 1 plaats bij het Savoy hotel;
 • Museumpark, 1 plaats bij museum Boijmans van Beuningen;
 • Parkhaven, 5 plaatsen bij de Euromast;
 • Schiedamsedijk, 1 plaats bij hotel Inntel;
 • Willemsplein, 17 plaatsen bij de Spido.
 • Passagiers kunt u uit laten stappen in de Verlengde Nieuwstraat aan de lange zijde van de Markthal, rechts van de ingang van de parkeergarage Interparking.
 • Gehandicaptenparkeerplaatsen dichtbij Markthal
  1e Nieuwstraat, Oppert, Pannekoekstraat, Sint-Jacobsplaats
 • Moet ik entree betalen voor de Markthal?
  Nee, net als een buitenmarkt of winkelcentrum is de Markthal voor iedereen gratis toegankelijk.
 • Ik heb een invalidenpas, moet ik dan voor de parkeergarage betalen?
  In Rotterdam geldt het volgende:
  Voor het gebruik van de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen op straat hoeft niet te worden betaald indien u uw geldige gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit legt.
  Op reguliere parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt, kunt u de gehandicaptenparkeerkaart niet gebruiken. U bent hier parkeergeld verschuldigd, ook wanneer de algemene gehandicaptenparkeerplaats bezet is. Dit geldt ook voor gehandicaptenvoertuigen.
  Interparking biedt enkel reguliere betaalde parkeer plaatsen, voor iedereen. Wij proberen wel voldoende plaatsen te creëren die het voor bezoekers in het bezit van een invalide kaart mogelijk maakt comfortabel te parkeren is (Ruime plekken, dicht bij in- en uitgang).
  Zie voor meer informatie over het parkeren in Rotterdam: http://www.rotterdam.nl/product:algemene_gehandicaptenparkeerplaatsen
 • Zijn er cadeaubonnen beschikbaar?
  Op dit moment zijn er nog geen cadeaubonnen beschikbaar die bij alle (of een groot deel van de) ondernemers in de Markthal kunnen worden ingewisseld.
  Wij zijn al wel in gesprek met diverse aanbieders om te bekijken of dit in de toekomst gerealiseerd kan worden.
  Het kan wel zijn dat ondernemers zelf een cadeaubon beschikbaar hebben voor hun eigen onderneming.
 • Waar kan ik gevonden voorwerpen terug vinden?
  Bent u iets verloren in de Markthal? Stuur dan een mailtje naar info@markthal.nl.
  Alle gevonden voorwerpen worden afgegeven bij het kantoor van de Marktmeester (boven unit 124). Indien deze niet binnen 14 dagen worden opgehaald door de eigenaar, worden de spullen afgegeven bij het gemeentehuis. Hier worden de voorwerpen geregistreerd en op de website geplaatst: http://www.rotterdam.nl/gevondenofverlorenvoorwerpen
 • Mag ik (professionele) filmopnames maken in de Markthal?
  Het is toegestaan om opnames te maken in de Markthal voor bijvoorbeeld een TV-uitzending. Voor het filmen heeft u toestemming nodig en een pers-badge. Wij verzoeken u om uw verzoek minimaal 1 week vooraf in te dienen via info@markthal.nl. Indien uw aanvraag akkoord is, ontvangt u de benodigde informatie.
 • Zijn er rolstoelen beschikbaar?
  Ja, er is een rolstoel beschikbaar. U kunt zich hiervoor melden bij het kantoor van de Marktmeester/Meldkamer. Dit kantoor vindt u boven unit 124. Als borg zal een identiteitsbewijs ingenomen worden.
 • Kan ik in de Markthal ook ergens zitten?
  Ja, dat kan!
  Op de -1 etage bij Albert Heijn en Gall & Gall zijn bankjes geplaatst en de World of Drinks heeft een buitenterras waar u gekochte producten kunt gebruiken.
 • Waar vind ik de Markthal shop?
  Op dit moment bevindt de Markthal shop zich niet in de Markthal. U kunt een vraag of bestelling per email sturen aan demarkthalshop@gmail.com
 • Is er een Markthal nieuwsbrief? Jazeker! U kunt zich aanmelden via het menu, onder het kopje; Registreren & Inschrijven nieuwsbrief.
 • Zijn er kluisjes?
  Er zijn helaas geen kluisjes beschikbaar in de Markthal.
 • Hoe kom ik bij de Markthal met het OV?
  De Markthal ligt vlak naast het NS station Blaak, wat ook een OV-knooppunt is voor tram, bus en metro.

Rondleidingen architectuur met een bite

Tijdens een begeleide tour ontdek je pas echt hoe kleurrijk de Markthal is. Je hoort o.a. verhalen over de historische locatie en indrukwekkende architectuur, bezoekt het ondergrondse logistieke (koel)centrum en neemt een kijkje bij de fascinerende Tijdtrap. Vast onderdeel van de tour is een meet&taste met een ondernemer die je natuurlijk iets laat proeven van de heerlijke producten die in de kraam verkrijgbaar zijn!
Een tour duurt standaard een uur en is met extra onderdelen uit te breiden.

De Markthal verzorgt rondleidingen voor groepen van 2 tot 300 personen. Niet met een groep? Boek dan online tickets voor de open weekend tours via www.derotterdamtours.nl.

#JustAsk

Wij beantwoorden je vraag
binnen 1 uurop onze Facebook pagina

Stel je vraag
Openingstijden

Ma. - Do. & Zat.: 10.00-20.00
Vrij.: 10.00-21.00
Zon.: 12.00-18.00

Telefoon: +31 30 234 64 64
> Neem contact met ons op

Top