De Tijdtrap

De Tijdtrap:

De Tijdtrap is de archeologie tentoonstelling in de parkeergarages in de Markthal. Hier zijn de vondsten te zien die zijn gedaan tijdens de opgravingen voorafgaand aan de bouw van de Markthal. Dit zijn vaak alledaagse gebruiksvoorwerpen, die gebruikt werden in de keuken, aan tafel en in en rond het huis of bij verschillende ambachten. Ontdek de oorsprong van Rotterdam en reis 1000 jaar terug in de tijd naar middeleeuws Rotterdam. Wat hebben de archeologen ontdekt over de nederzetting Rotta en hoe zag de eerste nieuwbouwwijk Westnieuwland eruit?  De tentoonstelling is te vinden in de parkeergarages Markthal, niveau -4, -3 en -2 en is gratis toegankelijk.

www.detijdtrap.nl 

Duizend jaar terug in de tijd? Boek een rondleiding langs De Tijdtrap.

Middenin de Markthal ligt de archeologie tentoonstelling De Tijdtrap. Hier zijn de vondsten te zien die zijn gedaan tijdens de opgravingen voorafgaand aan de bouw van de Markthal. Tijdens de rondleiding daal je onder leiding van een archeoloog af naar middeleeuws Rotterdam. Onderweg kom je van alles te weten over de archeologische historie van deze plek, de vondsten en de opgravingen. Terug in de tijd, middenin de moderne Markthal.

 

Een rondleiding duurt ongeveer 60 minuten en wordt op aanvraag gegeven. Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met De Tijdtrap, info@detijdtrap.nl

Fotograaf: B. Czerwinski. 

#JustAsk

Wij beantwoorden je vraag
binnen 1 uurop onze Facebook pagina

Stel je vraag
Openingstijden

Ma. - Do. & Zat.: 10.00-20.00
Vrij.: 10.00-21.00
Zon.: 12.00-18.00

Telefoon: +0302346486
> Neem contact met ons op

Top