Brandstore De Rotterdamsche Oude in Markthal

Shop visual Brandstore De Rotterdamsche Oude

Toon op plattegrond

Openingstijden

Maandag   10.00 - 20.00 Dinsdag   10.00 - 20.00 Woensdag   10.00 - 20.00 Donderdag   10.00 - 20.00 Vrijdag   10.00 - 21.00 Zaterdag   10.00 - 20.00 Zondag   12.00 - 18.00

Contact

+31 65 439 57 34
  • Brandstore De Rotterdamsche Oude op social media:

Brandstore De Rotterdamsche Oude

WIE?

Brandstore De Rotterdamsche Oude winkel in de Markthal is de eerste brandstore in Nederland met een volledig assortiment van het merk ‘De Rotterdamsche Oude’. Het initiatief is van ondernemer Klaas van der Mast. Klaas, geboren in Rotterdam, stad van hard werken en no-nonsens, vertelt: “Tijdens verschillende evenementen heb ik ervaren dat veel Rotterdammers verbaasd zijn over het feit dat deze wereldstad ook een eigen wereldkaas heeft. Een product van de allerbeste kwaliteit met veel culinaire mogelijkheden en representatief voor de volksgeest. In de schitterende Markthal ligt een geweldige uitdaging om bezoekers hiermee kennis te laten maken, vanuit onze unit 54. Wij zijn er klaar voor!”

 

WAT?

Het idee voor deze kaas is ooit ontstaan in De Kuip, het legendarische voetbalstadion van Rotterdam. Een aantal zakenmensen en Rotterdammers in hart en nieren voelden er niets voor om 020-kaas te eten. Er moest een echte 010-kaas op de markt komen. En zo geschiedde! Als kroon op het werk werd een uitstraling ontwikkeld die past bij de havenstad: de skyline van de stad, uitgevoerd in de kleuren van het stadswapen.

 

WANNEER?

Rotterdamsche Oude kaas is een mooie snijdbare oude kaas met een verfijnde smaak, gemaakt van Hollandse melk en minimaal 50 weken gerijpt op massief houten planken. In de kaas zitten kleine knisperende zuivelkristalletjes die smelten op je tong. Het is dit zuivel dat deze kaas zo aangenaam maakt om te eten als blokje, maar het is ook onweerstaanbaar op vers bruin brood. Daarnaast kan de kaas worden geraspt of geschaafd (waardoor er krullen ontstaan) in gerechten zoals pasta’s en salades.

 

HOE?

De kaas is er in een aantal variaties. Er is zelfs een soort die meer dan drie jaar oud is, Oude Limited Edition. De perfecte brokkelkaas die u zeker moet proberen. Om nóg meer te genieten van deze kazen is er een aantal producten aan het assortiment toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld een heerlijke Rotterdamsche Port (The Port of Rotterdam!), Mosterd Dille Saus, Balsamico azijn(vijg-dadel). De kaas is ook verkrijgbaar in de vorm van een Schuitje of  een Plat Stukkie. Alle producten zijn los, of in de unieke ‘Rotterdamsche (cadeau) Doos’ te verkrijgen. Lekker voor jezelf en leuk om weg te geven bij een verjaardag of als relatiegeschenk.

 

GOED ETEN?

Rotterdamsche Oude Kaas. Dat is genieten van verse ingrediënten, zonder onnodige kunstmatige toevoegingen en zoveel mogelijk biologisch.

Acties en nieuws van Brandstore De Rotterdamsche Oude

Meer

#JustAsk

Wij beantwoorden je vraag
binnen 1 uurop onze Facebook pagina

Stel je vraag
Openingstijden

Ma. - Do. & Zat.: 10.00-20.00
Vrij.: 10.00-21.00
Zon.: 12.00-18.00

Telefoon: +31 30 234 64 64
> Neem contact met ons op

Top