WORLD FOOD DAY RDAM IN EN OM DE MARKTHAL

Events23/09/2017

Op zondag 15 oktober viert Rotterdam World Food Day met een evenement in en rond de Markthal. 

Doe, ontdek én beleef de wereld achter jouw voedsel!

 

Op zondag 15 oktober viert Rotterdam World Food Day met een evenement in en rond de Markthal. Weet jij waar je eten vandaan komt? En welke weg het heeft afgelegd voordat het op je bord ligt? Tijdens World Food Day Rdam gaan er deuren voor je open die normaal gesloten blijven. Je ziet met eigen ogen hoe je eten wordt geproduceerd, verwerkt en getransporteerd. Voor jong en oud is er van alles te beleven.

 

Programma:

Vertical Farming: de Aardbeienflat
Wist je dat aardbeien in meerdere lagen boven elkaar kunnen groeien in een kas zonder daglicht? Je ziet het in de Aardbeienflat: een high-tech kas waarin klimaat, licht en water automatisch worden afgestemd op de plant. Op 15 oktober wordt vertelt over hoe een aardbei groeit en hoe de Aardbeienflat werkt.

Vanaf 22 sept in de Markthal tot en met 22 oktober

 

Lightroom

Vanaf 6 oktober in de Markthal ervaar je tijdens de unieke lichtshow hoe paarse LED verlichting de zon kan vervangen om groenten te kweken. Kom alles te weten over de invloed en samenstelling van licht op de smaak, grootte en kleur van groenten.

Dagelijks in de Markthal vanaf 6 oktober tot en met 15 oktober

 

Smaakonderzoek
Doe mee met een ècht Smaakonderzoek in de Marktkraam naast Natuurlijk! van Wageningen University & Research uit Bleiswijk. Onderzoek zelf welke nieuwe soort groente het lekkerste smaakt en welke er het mooiste uit zien. Neem je smartphone met QR-scanner mee!

Vanaf 9 oktober dagelijks in de Markthal tot en met 15 oktober

 

Proeven in de Markthal
In de Markthal zijn vele producten te vinden. Krijg de kans deze bijzondere producten te proeven en leer hun heerlijkste bereidingswijzen kennen. Foodwatcher en culinair visionair Carin Leenders geeft je tips en tricks.

15 oktober om 13:15, 14:15, 16:15, tickets via worldfooddayrotterdam.nl

 

Aardappeloogstdag
Weet jij hoe patat groeit en gemaakt wordt? Tijdens de jaarlijkse Aardappeloogstdag van Bram Ladage kom je er achter. Was, schrap, schil en hak je eigen aardappelen en geniet van je zelfgemaakte Brammetje!

 

15 oktober van 12:00 – 18:00 uur naast de Markthal

 

Beter Leven Keurmerk VR tour
Weet jij hoe je diervriendelijker kan eten? Doe de virtual reality tour langs diervriendelijke boerderijen. De Dierenbescherming is aanwezig om te vertellen over diervriendelijk eten en het Beter Leven Keurmerk.

 

15 oktober van 12:00 – 18:00 uur in de Markthal

 

Kijk voor het hele programma op worldfooddayrotterdam.nl

Door

Ander nieuws

#JustAsk

Wij beantwoorden je vraag
binnen 1 uurop onze Facebook pagina

Stel je vraag
Openingstijden

Ma. - Do. & Zat.: 10.00-20.00
Vrij.: 10.00-21.00
Zon.: 12.00-18.00

Telefoon: +31 30 234 64 64
> Neem contact met ons op

Top