Sinterklaas in het land betekent kruidnoten eten!

Inspiratie15/11/2018

Aankomende zaterdag 17 november komt Sinterklaas weer naar Nederland! Dat is natuurlijk één groot feest. In de avond je schoen zetten, pakjesavond vieren en natuurlijk heel veel kruidnoten eten! Daarom hebben wij een leuk receptje met kruidnoten, namelijk een chocolade taart met kruidnoten. Hoe lekker klinkt dat?

Een groot deel van de ingrediënten kan je natuurlijk in de Markthal halen! De pure chocolade is te vinden bij de Chocolate Company. Ook wordt er in het recept speculoospasta gebruikt, deze zou je kunnen vervangen door de Speculoos Chocspread van Chocolate Company, dit is een witte chocoladepasta met een smakencombinatie van speculoos, koekjes en intense kruiden. Erg lekker! De chocolade kruidnoten kun je natuurlijk kopen bij Van Delft de Pepernotenfabriek. Als je alle ingrediënten verzameld hebt, is het tijd om te bakken!

Chocoladetaart met kruidnoten (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186312/chocoladetaart-met-kruidnoten)

Wat je nodig hebt

-          Springvorm (Ø 18 cm)

-          Bakpapier

Ingrediënten

-          200 g ongezouten roomboter (+ extra om in te vetten)

-          200 g pure chocolade 72%

-          4 middelgrote eieren

-          150 g donkere basterdsuiker

-          1 mespunt zout

-          200 g zelfrijzend bakmeel

-          200 g crunchy speculoospasta

-          200 g chocoladeglazuur

-          13 speculaas

-          150 g chocolade kruidnoten (wit, melk en puur)

Het recept

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt de rest van de boter in een steelpan.
  2. Breek de chocolade in stukjes en voeg bij de gesmolten boter. Laat op laag vuur smelten, roer regelmatig.
  3. Doe de eieren met de basterdsuiker en het zout in een kom. Klop met een mixer in 5 min. tot een schuimig geheel. Zeef het bakmeel erboven en meng rustig met een spatel. Voeg het chocolade-botermengsel toe en meng rustig met een spatel.
  4. Schenk in de springvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Neem de taart uit de springvorm en snijd overlangs doormidden.
  5. Bestrijk de onderste helft met de speculoospasta en leg de bovenste helft erop.
  6. Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk over de taart. Verdeel met een spatel gelijkmatig over de buitenkant.
  7. Plak de speculaasjes rondom op de zijkant van de taart. Bestrooi de bovenkant met de kruidnoten

Als je geen zin hebt om te bakken zijn de kruidnoten natuurlijk al heerlijk van zichzelf om zo op te eten! Bij Van Delft de Pepernotenfabriek hebben ze super veel lekkere smaken!

Ga jij ook weer aan de kruidnoten beginnen?

Toon op plattegrond

Openingstijden

Ma t/m Za 08:00 – 21:00                  Zondag 10:00 – 20:00 

Contact

+31 10 414 46 98

Website

  • Albert Heijn op social media:
Toon winkel Albert Heijn Meer
Toon op plattegrond

Openingstijden

Maandag   10.00 - 20.00 Dinsdag   10.00 - 20.00 Woensdag   10.00 - 20.00 Donderdag   10.00 - 20.00 Vrijdag   10.00 - 21.00 Zaterdag   10.00 - 20.00 Zondag   12.00 - 18.00

Contact

+31 6 240 976 65 of +31 6 811 291 30
  • Chocolate Company op social media:
Toon winkel Chocolate Company Meer

Ander nieuws

#JustAsk

Wij beantwoorden je vraag
binnen 1 uurop onze Facebook pagina

Stel je vraag
Openingstijden

Ma. - Do. & Zat.: 10.00-20.00
Vrij.: 10.00-21.00
Zon.: 12.00-18.00

Telefoon: +0302346486
> Neem contact met ons op

Top