Markthal; Het Gebouw

DE GEBOORTE VAN EEN ICOON.

De Markthal is de eerste overdekte marktvloer van Nederland. Een plek waar goed eten en uniek wonen in een spectaculaire boog samenkomen. Na vijf jaar van bouwen, opende op 1 oktober 2014 de iconische versmarkt zijn deuren. 

WAAROM EEN MARKTHAL?

Door nieuwe Europese regelgeving moest de verkoop van bijvoorbeeld vis, vlees en kaas in de buitenlucht aan steeds strengere eisen voldoen. Dit moment werd door Rotterdam aangegrepen om op 19 november 2009 een bijzonder ambitieus project te starten: de bouw van de meest unieke versmarkt ter wereld.

OP 19 NOVEMBER 2009 STARTTE DE BOUW

VERLEDEN EN TOEKOMST OP ÉÉN PLEK

Vlakbij de Rotte - de plek waar Rotterdam in het jaar 1270 werd gesticht - verrees steen voor steen de herkenbare boogvorm van de Markthal. Bij de voorbereiding van de bouw vond men allerlei middeleeuwse objecten; van vazen en gereedschap tot talloze kanonskogels. Objecten die je nog steeds kunt bekijken vanaf de roltrappen en in de parkeergarage van de Markthal.

HET GROOTSTE KUNSTWERK TER WERELD

De bijzondere vorm van het gebouw spreekt al tot de verbeelding, maar dat geldt ook zeker voor de binnenkant. Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam creëerde het grootste kunstwerk ter wereld: de Horn of Plenty, de hoorn des overvloeds. Met haar oppervlakte van 11.000 m2 en heldere kleuren staat de creatie inmiddels ook wel bekend als 'de Sixtijnse kapel van Rotterdam'.

  

#JustAsk

Wij beantwoorden je vraag
binnen 1 uurop onze Facebook pagina

Stel je vraag
Openingstijden

Ma. - Do. & Zat.: 10.00-20.00
Vrij.: 10.00-21.00
Zon.: 12.00-18.00

Telefoon: +31 30 234 64 64
> Neem contact met ons op

Top